7/13/2013

Przesyłka spożywczo- kosmetyczna ....

oraz o pewnym zgranym duecie ,czyli smaczne połączenie majonezu z musztardą - ciekawi ,co z tego wynikło ?
 Zapraszam :)

     Najpierw słów kilka o mojej tajemniczej przesyłce,którą otrzymałam w ostatnich dniach czerwca, za pośrednictwem p. Moniki z CREDO PR - była to niespodzianka ,gdyż nie czekałam na  tak pyszną przesyłkę ,za co dziękuję .
Poniżej przedstawiam zawartość paczuszki -oczywiście recenzje wkrótce się pojawią .



Teraz napiszę o wspomnianym duecie ,który komponując się w całość sprawił,że ...no właśnie - majonez zawsze kojarzy mi się z sałatką lub po prostu z jajkami w majonezie i tutaj własnie do tego celu wykorzystałam te produkty .
 Majonez Kętrzyński stołowy oraz Musztarda Kętrzyńska KRZEPKA  ,bardzo dobrze się uzupełniają i sprawiają,że smak przyrządzonej potrawy jest smaczny. 

Majonez stołowy kętrzyński produkowany jest na bazie oleju rzepakowego z uszlachetnionych odmian, żółtka w proszku, uzdatnionej wody i bukietu przypraw.
Majonez ten jest rzadszy aniżeli np .czosnkowy ,który kiedyś poznałam ,jest smaczny,o jednolitej konsystencji oraz jasnokremowym kolorze  i nadaje się nie tylko do jajek,sałatek,również do wędlin .
Produkt nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków ,co jest ważną dla mnie informacją.
 Jak doczytałam na stronie producenta Musztardy Kętrzyńskie  ,swoje ostateczne walory smakowe osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. 
W ofercie znajdują się musztardy w dwóch smakach: 

Musztarda kętrzyńska stołowa - klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej gorczycy i przypraw ziołowych. Niezastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek 
.
Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych - ja własnie tą poznałam ,jak dla mnie ma ona dosyć ostry smak ,lecz w połączeniu takim,jak np . z majonezem jest doskonała,nadaje pikanterii i jest ciekawym połączeniem smakowym.


                A tutaj pokażę jak tworzyły się jajka w majonezie,które smakowały wszystkim  :)



                   Przyznam,że dawno nie jadłam jajek w majonezie ,więc smakowały mi bardzo .
Zdradzę jeszcze ,że dzisiaj przyrządziłam piernika ze zdjęcia wyżej pokazanego i wyszedł pyszny - wrażeniami podzielę się wkrótce w osobnej notce .

Pozdrawiam :)

9 komentarzy:

  1. Gratuluję :) Miałam tę musztardę i majonez w wersji podstawowej. Piernik robiła kiedyś moja mama. Smacznego i przyjemnego testowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie jajka w majonezie to bym zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  3. smakowite testowanie się zapowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  4. tez dostałam ta przesyłke walśnie mam zamiar zrobić piernik

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam mniam chyba wiem co będziemy na śniadanie jeść :) miłego testowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. ile majonezu - uwielbiam majonez :)

    OdpowiedzUsuń
  7. majoznez+ser+jajka= <3 i chlebek oczywiście :D
    smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  8. heh, ja odmówiłam przyjęcia paczki z majonezami, sosami i słoikami, bo uznałam, że jestem zbyt subiektywnie zakochana w Winiary.. nie znalazłam do tej pory żadnego innego, co by mi podpasował, to po co firmie robić pod górkę? [akurat innej niż u Ciebie :)] z kolei inne słoiczki - pudliszki, jak wyżej ;) ..
    ciasta wyłącznie piekę sama..
    więc poczekam wyłącznie na recenzje kremów ;)

    pozdrawiam, Cholera Naczelna z 4cholery.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam musztardę - a tej jeszcze nie jadłam :D Fajna przesyłka, też bym chciała potestować takie pysznosci, a później kosmetyki ;) Żel aloesowy to u mnie niezbędnik, aczkolwiek również tej firmy jeszcze nie miałam.

    OdpowiedzUsuń