Jakiś czas temu otrzymałam przesyłkę a w niej takie oto makarony WIELICKIE . Poznałam ich zalety i chciałam się podzielić tym ,jak je wykorzystałam .Przyznam,że wcześniej nie wiedziałam nawet o ich istnieniu .
Przedstawiam poniżej również informacje od producenta o każdym z wymienionych makaronów oraz moje spostrzeżenia.
Makaron 4-jajeczny "KRAJANKA"
Krajanka Wielicka produkowana jest tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt.
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Polecamy do:
Jest odpowiedni makaron,więc nie może obejść się bez przygotowania i sprawdzenia go z ulubionym ...rosołem - to chyba każdy lubi / u nas najczęściej gości na stole w niedzielę / :)
Idealny się staje po ugotowaniu i swoim smakiem tylko zachęca do zjedzenia kolejnej dokładki obiadowej.Nie jest za cienki ani za gruby,lecz w sam raz .U nas smakował każdemu .
Łazanki Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %.
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Polecamy do: zup, sosów, łazanek, potraw mięsnych
Malutkie kwadraciki a potrafią stworzyć pyszne danie - każda gospodyni zapewne byłaby zadowolona z takiego produktu - ja jestem :) Do zup jak najbardziej również nadaje się ,wiem ,gdyż znalazł i takie zastosowanie w mojej kuchni .
Łazanki w moim wykonaniu nie są typowymi ,lecz co by dużo nie pisać makaron ten jak najbardziej nadaje się do tego typu dań i bardzo dobrze smakuje .
Makaron 4-jajeczny "LITERKI"
Literki Wielickie produkowane są nowoczesną metodą tłoczenia przy użyciu wysokiego ciśnienia, z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %.
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Polecamy do: zup, sosów, potraw mięsnych
U nas najbardziej literki polubiła córeczka i zjadała je z mleczkiem,jednak zawsze jak chciałam zrobić zdjęcie to już ich w miseczce nie było :)
Są fajne,malutkie i zachęcają do zjedzenia swoim wyglądem,doskonale sprawdziły się również jako dodatek do zup .
Każdy z tych makaronów jak widać znalazł zastosowanie i spełnił swoje zadanie doskonale - o to chodziło :) Przekonałam się ,że są smaczne i warte zakupu .
Zawsze kusiło mnie kupno tego makaronu - literek ;)
OdpowiedzUsuńLiterki są świetne ,ja cieszyłam się jak dziecko na ich widok :)
UsuńLiterki, mój faworyt! :D Uwielbiam z mlekiem :)
OdpowiedzUsuńMłodemu do rosołku dałam póki co nitki, ale żeby były jakieś wyjątkowe, to nie powiem, chociaż na pewno zdrowsze niż zwykłe marketowe, no i bledsze:)
OdpowiedzUsuńA te literki czekają na swoją kolej. Mój synek ogląda bajkę o psie o imieniu Marta, która je zupę literkową i mówi. Dzisiaj zaproponowałam mu, że mu ugotuję takie kluseczki to bardzo się ucieszył - może też zacznie w końcu gadać! :D
Czyli jest to również pomoc w nauce mówienia - fajnie :)
UsuńSmakowity post, chyba jutro ugotuję łazanki ;)
OdpowiedzUsuńMały też wcinał literki w takim tempie, ze fotki nie mogłam zrobić ;0
OdpowiedzUsuńO super są te literki :) Ale mi narobiłaś smaku na łazanki :)
OdpowiedzUsuńliterki? wow, super.. jak synek będzie starszy to na pewno wypróbujemy!
OdpowiedzUsuńo proszę :) ja literki mam w domu !:D
OdpowiedzUsuńLiterki kojarzą mi się z dzieciństwem. Uwielbialiśmy je z bratem :)))
OdpowiedzUsuńPotwierdzam, ze makarony przepyszne :)
OdpowiedzUsuńLubię te makarony. Jeszcze łazanki mi zostały do wykorzystania.
OdpowiedzUsuńSmaczka na noc sobie robię, czytając posta i oglądając zdjęcia :D
OdpowiedzUsuńWidzę,że dużo osób zna te makarony już i lubi je :)
OdpowiedzUsuńWidziałam je ostatnio u siebie w sklepiku :)
OdpowiedzUsuń